Case: RED-BATS

Denne case omhandler et udviklingsprojekt af industriel elektronik, i et EUDP forskningsprojekt.

 

INDLEDNING

Søren fra VisBlue kontaktede Danotek, i forbindelse med opstarten af RED-BATS forskningsprojektet. RED-BATS projektet tager udgangspunkt i flowbatteriet fra VisBlue, som kan lagre energi fra forskellige kilder herunder også solceller. Flowbatteriet gør det muligt for større virksomheder, institutioner og boligforeninger, at anvende energien efter behov og ikke i realtid.

 

Hele projektet har til formål at cost-optimere flowbatteriet, og derved skabe flere anvendelsesmuligheder samt forkorte ROI.

 

Der var tre grunde til at vi valgte Danotek. Først og fremmest blev de anbefalet af flere af vores medarbejdere, som førhen har haft et samarbejde med Danotek. Efter en god indledende snak med virksomheden, synes vi at projektet passede godt til Danoteks størrelse. Derudover var der selvfølgelig også særlige kompetencer internt i Danoteks organisation, som vi synes passede godt til projektet og den problemstilling vi havde behov for at få løst.” - Søren VisBlue.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UDFORDRING

Den primære udfordring var omkostningerne forbundet med det eksisterende, standardiserede kontrolsystem. Dette er en væsentlig barriere for, at gøre teknologien bredt tilgængelig og økonomisk attraktiv.

Prisen det ville koste at bruge det standardiseret kontrolsystem er alt for højt, og det er bestemt den største udfordring med PLC-systemet.” - Søren VisBlue

Visblue ønskede at cost-optimere kontrolsystemet gennem en skræddersyet løsning der matchede netop deres behov.

 

LØSNING

Projektet indledtes med en nøje afstemning af krav og ønsker, hvilket førte til en detaljeret IO-liste. Med fælles fundament, kunne vi i samarbejde udvikle et skræddersyet IO-board, der effektivt samlede IO PLC-funktionerne.

 

Allerede i den første del af processen opnåede vi følgende:

  • En optimeret mekanisk samling, som minimerede ledningsføringen
  • Kundetilpasset CAN kommunikation med pumper
  • Kundetilpasset kommunikation med Grundfoss sensorer
  • Opbygning af simplificeret MODBUS over Ethernet til PLC styring

 

I det efterfølgende udviklingsforløb er den sidste PLC blevet fjernet, og applikationssoftware er blevet flyttet til IO-boardet. Al funktionalitet, der tidligere lå i PLC’en er nu integreret i det samlet IO-board.

 

RESULTAT

Visblue har med det nye design minimeret omkostningerne på kontrolsystemet, og derved øget markedsmulighederne.

Vi er nået til den afsluttende fase, hvor vi kører test og implementerer de sidste tilføjelser, inden vi skal teste det hos VisBlue i april/maj 2024.

Vi ser frem til at præsentere det endelige resultat af dette
forskningsprojekt, som løber indtil sommer.

Danotek som totalleverandør af industriel elektronik

Udvikler og producere Danotek industriel elektronik?

Ja, det gør vi!

Med et samarbejde med os, kan du få en totalleverandør med hovedsted i Danmark, som er specialister indenfor elektronikproduktion, elektronikudvikling og koblingen mellem disse to.


Se med i videoen og bliv klogere på hvad vi hos Danotek arbejder med, og hvordan vi kan hjælpe dig. 

Din industrielle elektronikudvikler

Hvad udvikler Danotek?

Vi udvikler industrielle elektronike systemer til forskellige brancher.
I vores udviklings afdeling har vi et team af kompetente ingeniører, der udvikler software og hardware til utallige løsninger.

F.eks. er Danotek med til at udvikle dedikeret og specialiseret hardware, med et embedded software, som skal integreres i et nyt flowbatteri. Denne case kan du læse mere om herunder.


I denne video fortæller Ole Stabell (Danoteks CEO) om vores afdeling for elektronikudvikling. Her kan du lære mere om, hvilke typer af kunder vi har, og hvad vi kan tilbyde.

Industriel elektronikproduktion? Det kan Danotek!

Kan Danotek producere industriel elektronik?

Ja, dét kan vi! Hos Danotek har vi en dedikeret elektronikproduktions afdeling, bestående af et kompetent team.

I vores produktion af elektroniske systemer har vi et produktionsflow bestående af PTA, SMD, HMT, Box Build og Test.

Er du nysgerrig på mere, så se denne video med vores CEO Ole Stabell, hvor han fortæller mere om Danoteks produktionsafdeling, hvilke typer af kunder, som får deres produkter produceret hos os, og hvad vi hjælpe med.