Case: RED-BATS

INDLEDNING

Søren fra Visblue kontaktede Danotek, i forbindelse med opstarten af RED-BATS forskningsprojektet. RED-BATS projektet tager udgangspunkt i flowbatteriet fra Visblue. Flowbatteriet kan lagre energi fra forskellige kilder herunder også solceller, hvilket gør det muligt at anvende energien efter behov og ikke i realtid. RED-BATS har til formål at cost-optimere flowbatteriet, og derved skabe flere anvendelsesmuligheder samt forkorte ROI.

 

Samarbejdet med Danotek startede da Visblue manglede en leverandør til at cost-optimere det standardiseret kontrolsystem.

 

Der var tre grunde til at vi valgte Danotek. Først og fremmest blev de anbefalet af flere af vores medarbejdere, som førhen har haft et samarbejde med Danotek. Efter en god indledende snak med virksomheden, synes vi at projektet passede godt til Danoteks størrelse. Derudover var der selvfølgelig også særlige kompetencer internt i Danoteks organisation, som vi synes passede godt til projektet og den problemstilling vi havde behov for at få løst.” – Søren VisBlue.

UDFORDRING

Prisen det ville koste at bruge det standardiseret kontrolsystem er alt for højt, og det er bestemt den største udfordring med PLC systemet.” – Søren VisBlue

Visblue ønskede at cost-optimere kontrolsystemet gennem en skræddersyet løsning der matchede netop deres behov.

LØSNING

Som alle andre projekter startede vi med en tæt dialog med Visblue omkring de reelle krav og ønsker til løsningen. Den indledende fase resulterede i en komplet IO-liste. Alle de kundetilpasset IO’er kunne nu tilføjes så vi kunne skræddersy IO-boardet efter de reelle ønsker. Med det grundlag udviklede vi et kundetilpasset kontrolsystem i form af et interfaceboard (IO), der samlede IO PLC’erne til et I/O board.

 

Den nye løsning har resulteret i bl.a.

  • En optimeret mekanisk samling, som minimerede ledningsføringen
  • Kundetilpasset CAN kommunikation med pumper
  • Kundetilpasset kommunikation med Grundfoss sensorer
  • Opbygning af simplificeret MODBUS over Ethernet til PLC styring

 

Alle de kundetilpassede krav og ønsker er implementeret med cost-optimering for øje.

RESULTAT

Visblue har med det nye design minimeret omkostningerne på kontrolsystemet, hvilket øger markedsmulighederne for flowbatteriet.

De første enheder med det nye IO-board er allerede nu på vej ud i markedet.

Skal vi hjælpe dig med udvikling eller produktion af elektroniske systemer?

Vi stiller altid vores ekspertise til rådighed, og du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker at høre mere om, hvad Danotek, som total leverandør inden for industriel elektronik, kan gøre for dig.

Kontakt os for at høre mere om dine muligheder.

Flere artikler

Kan Danotek producere industriel elektronik?

Ja, dét kan vi! Hos Danotek har vi en dedikeret elektronikproduktions afdeling…

Hvad udvikler Danotek?

Vi udvikler industrielle elektronike systemer til forskellige brancher.

Udvikler og producere Danotek industriel elektronik?

Ja, det gør vi!